Theorie

onderschat het niet

Compacte theorie opleiding

Vóór je praktijkexamen moet je het theoriecertificaat hebben gehaald. Rijles nemen zonder theoriecertificaat mag wel, maar de kennis helpt je tijdens je rijlessen om de juiste inschattingen te maken. Je theorie kan je behalen door onze compacte theorieopleiding te volgen of door zelfstudie met onze online theorieopleiding van 3D theorie. De theorie is niet moeilijk, maar je moet het niet onderschatten want dan red je het niet, en zakken voor theorie frustreert de doorloop van jouw opleiding.

De compacte opleiding theorie betekent dat je in 2 dagdelen alle lesstof krijgt. Vervolgens heb je drie dagen de tijd om 500 examenvragen te oefenen. Daarna krijg je nog een dagdeel examentraining. Het theorie examen leg je af binnen een week na je examentraining. De cursus wordt gegeven in kleine groepen zodat er voldoende aandacht is voor elke cursist. Ook als je voor een andere rijschool gekozen hebt voor je praktijk lessen, ben je welkom bij rijschool Verheijen om je theoriecertificaat te halen! Kijk op deze site voor de cursusdata en beschikbare plaatsen. Als je je theoriecertificaat hebt behaald, dan is deze 1,5 jaar geldig. Het theorie-examen kan je al doen vanaf 16,5 jaar.

Online 3D theorie

Natuurlijk biedt rijschool Verheijen ook de mogelijkheid om de theoriecursus online te volgen. Wij maken hiervoor gebruik van het systeem van 3D Theorie. De theoriecursus bestaat uit honderden 3D animaties, waarbij een stem de uitleg geeft. Zo wordt visueel weergegeven wat de wetsteksten inhouden. Je ziet duidelijk wat er in het verkeer speelt en waar je op moet letten. Bovendien kun je de tekst die bij het filmpje hoort nog eens rustig doorlezen. We presenteren de vragen in de oefenexamens net zo als in de nieuwste CBR-examens, zodat de voorbereiding op het theorie-examen zo effectief mogelijk is.

De oefenexamens bestaan – net als het echte theorie-examen – uit vijfentwintig vragen gevaarherkenning (waarvan je er dertien goed moet hebben) en dertig wet- en regelkennisvragen, aangevuld met tien inzichtvragen. Van die laatste veertig vragen moet je vijfendertig vragen goed hebben. De gemaakte examens zijn na te kijken, inclusief het gegeven antwoord en de motivatie op de vraag. Je kunt dus precies zien wat je fout hebt gedaan, en waarom dat fout is. Een betere manier om voor je theorie-examen te oefenen is er niet!

Autorijden in de praktijk
Als je met je praktijklessenbezig bent, leer je veel meer dan alleen het bedienen van de auto. De module praktijkbegeleiding ondersteunt dat. Je krijgt stap voor stap de belangrijke aspecten van het autorijden nogmaals uitgelegd aan de hand van 3D animaties. Bovendien krijg je alle bijzondere verrichtingen zoals je die op je tussentijdse toets of tijdens je rijexamen moet uitvoeren, stap voor stap te zien, compleet met uitleg.

Zo gaat het bij het theorie-examen